Markt Oostburg

ZEEUWS VLAAMSE MARKTEN

Weekmarkt Oostburg

Oostburg is de tweede grootste plaats binnen de Gemeente Sluis. Het verkreeg in 1237 stadsrechten van de Graaf van Vlaanderen.

Oostburg vervult hedendaags een centrumfunctie binnen het gebied: het gemeentehuis, een school voor voortgezet onderwijs, het Ledeltheater en een ziekenhuis zijn er gevestigd. Daarnaast vervult de stad de rol van winkelcentrum en zijn er diverse banken gevestigd. Vroeger was Oostburg ook het toneel van veemarkten en dergelijke.

Ook anno 2021 vervult Oostburg de rol als een van de grootste markten in Zeeuws-Vlaanderen. De weekmarkt wordt gehouden op de markt en het Ledelplein samen. Er komen doorgaans meer als 20 marktkooplieden naar deze markt! Dit maakt Oostburg een van de grootste markten in de regio. Deze markt is zowel food als non-food.

De weekmarkt in Oostburg staat bekend als een gezellige markt met een ruim aanbod aan assortiment. Het stadje ligt niet ver van de kust en België ligt op 15 minuten afstand met de auto. Ook Breskens en Sluis liggen op maximaal 15 minuten rijden van elkaar. Kortom; veel te bezien en te doen in de regio!

De markt is elke week op woensdag van 08:00 tot 16:00 geopend. U kunt met behulp van de blauwe parkeerschijf gratis parkeren.

Meer informatie over Oostburg

Marktkooplieden