Markt Sluis

ZEEUWS VLAAMSE MARKTEN

Weekmarkt Sluis

Sluis is een bekende vestingstad gelegen in het westelijke gedeelte van Zeeuws-Vlaanderen. Het verkreeg stadsrechten in 1290 en is hedendaags voornamelijk bekend vanwege de vele bezienswaardigheden in de buurt alsmede het drukke en gezellige centrum.

Sluis is een stad voor de echte Bourgondiër. Er zijn talloze restaurants, cafés en winkels die voor iedere smaak wel iets weten te vinden. Zeker wat betreft winkels is het aanbod gevarieerd.

Behalve het grote aanbod aan winkel en horeca biedt Sluis ook veel aan voor de cultuur en natuurliefhebbers onder ons. Wist u dat Sluis de enige stad in Nederland is met een Belfort (Vlaamse Klokkentoren) in het stadhuis?

Daarnaast staan de oude vestingwallen en stadspoorten van de stad nog deels overeind, wat voor een mooie bezichtiging zorgt. Uiteraard biedt Sluis nog een aantal musea in de buurt alsmede veel kerken en een molen.

Sluis ligt op zo’n 15 minuten rijden van het Belgische Knokke-Heist of het Nederlandse Cadzand-Bad en is omringd door natuur.

De weekmarkt in Sluis is er elke vrijdag van 08:00 tot 16:00. De markt is gelegen in het centrum van de stad en is zowel food als non-food.

Meer informatie over Sluis

Marktkooplieden