Willem Westveer

Jaarmarkt.


St. Internationale Meikermismarkt Koewacht

ZEEUWS VLAAMSE MARKTEN

Jaarmarkt in Zeeuws Vlaanderen

Één keer per jaar wordt er in Zeeuws Vlaanderen een grote, grensoverschrijdende jaarmarkt gehouden met behulp van een aantal ondernemersverenigingen. Samen met winkeliersvereniging ”OP!Koewacht”, ”De Wase Marktkramersvereniging” uit België en ”Stichting Zeeuws Vlaamse Markten”. 

Koewacht is een overschrijdend grensdorp gelegen in het zuidoosten van Zeeuws Vlaanderen aan de grens met het Belgische Stekene. Het plaatsje heeft zowel een Nederlands als een Belgisch gedeelte. Het dorp staat bekend als vlassersdorp vanwege de vlaskwekerijen van vroeger.

De jaarmarkt in Koewacht is altijd een drukbezochte markt. Er is een gigantische variatie aan artikelen en kramen. Tijdens de markt zijn er zo’n 150 verschillende standplaatshouders die samen zorgen voor een markt van 1,5 kilometer lang!

Samen met de terrasjes en de grote aantallen bezoekers zorgt dit voor een zeer gastvrije sfeer met veel vertier. Koewacht heeft daarnaast nog een sterrenrestaurant en een lokaal museum.

Deze jaarmarkt is de enige jaarmarkt waarbij online inschrijvingen mogelijk zijn via de website. De jaarmarkt wordt gehouden op de eerste zondag van de maand mei, en is geopend van 09:30 tot 18:00.

Meer informatie over Koewacht

OP de eerste zondag in mei word voor de 37 keer de Int Meikermismarkt georganiseerd