Markt Hulst

ZEEUWS VLAAMSE MARKTEN

Weekmarkt Hulst

Hulst is een bekende vestingstad gelegen in het oostelijke gedeelte van Zeeuws-Vlaanderen. Het verkreeg stadsrechten in 1180 en is hedendaags de zesde grootste plaats in de provincie Zeeland en biedt enorm veel bezienswaardigheden alsmede mooie natuur.

Hulst profileert zich als de ”meest Vlaamse stad” van Nederland. Dit is dankzij de bourgondische elementen en sfeer die de stad brengt. Met een gezellige markt, veel horeca, veel Vlaams publiek en veel (monumentale) bezienswaardigheden maakt dat Hulst een leuke stad is om te vertoeven.

Op het gebied van architectuur en kunst scoort de stad ook hoog. Ze hebben een prachtig gemeentehuis met meerdere monumentale panden alsmede een indrukwekkende basiliek naast de markt.

De markt in hulst is zowel een food als non-food markt en vindt plaats op maandag van 08:00 tot 16:00. Er is nog een markt in Hulst op donderdag, echter is deze enkel gericht op voedsel (food).

Hulst ligt op zo’n 30 kilometer van de Belgische havenstad Antwerpen en is omringd door natuur. Het is een katholieke stad die wordt gekenmerkt door ”Reynaert de Vos”. Hulst is een zusterstad van het Duitse Michelstad.

Meer informatie over Hulst

Marktkooplieden