Markt Terneuzen Centrum

ZEEUWS VLAAMSE MARKTEN

Weekmarkt Terneuzen Centrum

Terneuzen is de grootste gemeentelijke stad in de provincie Zeeland. Met ruim 25 000 inwoners is het de vierde grootste stad binnen de provincie.

Terneuzen vervult een centrumfunctie in Zeeuws-Vlaanderen; er is bijvoorbeeld een relatief groot streekziekenhuis, theater, podium, (overdekte) zwembaden, skihal Skidôme Terneuzen, verschillende winkelcentra en winkelstraten en een bioscoop.

De Haven van Zeeland, waartoe zowel de haven van Terneuzen als van Vlissingen behoort, worden gezien als de derde haven van Nederland na Rotterdam en Amsterdam.

Behalve een bezoek aan de markt kunt in Terneuzen ook terecht voor een wandeling over de scheldeboulevard, monumenten bezoeken, het sluizencomplex bezichtigen met bezoekerscentrum ”het Portaal van Vlaanderen”, of lekker eten in een van de vele restaurants in de stad.

De markt ligt in het midden van het centrum van Terneuzen en is rondom omgeven door terrassen en winkels. Het is een ruime markt die zowel food als non-food producten aanbiedt.

De weekmarkt in het Centrum vindt plaats op woensdag van 08:00 tot 16:00. Behalve de markt op woensdag in het centrum, kunnen bezoekers ook terecht op de markt bij winkelcentrum Zuidpolder op vrijdag.

Terneuzen staat bekend als de stad van Willem van der Decken, de wereldberoemde Vliegende Hollander!

Meer informatie over Terneuzen

Marktkooplieden