Jaarmarkten

ZEEUWS VLAAMSE MARKTEN

Jaarmarkt in Zeeuws Vlaanderen

Één keer per jaar wordt er in Zeeuws Vlaanderen een grote, grensoverschrijdende jaarmarkt gehouden met behulp van een aantal ondernemersverenigingen. Samen met winkeliersvereniging ”OP!Koewacht”, ”De Wase Marktkramersvereniging” uit België en ”Stichting Zeeuws Vlaamse Markten”. 

Koewacht is een overschrijdend grensdorp gelegen in het zuidoosten van Zeeuws Vlaanderen aan de grens met het Belgische Stekene. Het plaatsje heeft zowel een Nederlands als een Belgisch gedeelte. Het dorp staat bekend als vlassersdorp vanwege de vlaskwekerijen van vroeger.

De jaarmarkt in Koewacht is altijd een drukbezochte markt. Er is een gigantische variatie aan artikelen en kramen. Tijdens de markt zijn er zo’n 150 verschillende standplaatshouders die samen zorgen voor een markt van 1,5 kilometer lang!

Samen met de terrasjes en de grote aantallen bezoekers zorgt dit voor een zeer gastvrije sfeer met veel vertier. Koewacht heeft daarnaast nog een sterrenrestaurant en een lokaal museum.

Deze jaarmarkt is de enige jaarmarkt waarbij online inschrijvingen mogelijk zijn via de website. De jaarmarkt wordt gehouden op de eerste zondag van de maand mei, en is geopend van 09:00 tot 18:00.

Meer informatie over Koewacht

De 36 Int Meikermismarkt 2022 was een zeer groot succes, dankzij de enthousiaste marktkooplieden en het in zeer grote getale  aanwezige publiek die dag, de volgende Int Meikermismarkt word weer gehouden op de eerste zondag in mei 2023 voor de 37 keer weer gehouden. 

Jaarmarkten